Marta Altarriba aconsegueix el títol de millor lletrejadora de Catalunya en guanyar la 4a Gran Final Nacional del concurs Pica Lletres!

La victòria a la 4a Gran Final Nacional, celebrada al Gran Teatre de la Passió de Cervera, es va decantar cap a la Marta Altarriba després que, aquesta, lletregés correctament la paraula 'assiriobabilònic'.

La final, presentada per Joan Masdéu, el conegut cantant reusenc, es va disputar entre els 8 estudiants de 3r d’ESO guanyadors de les fases classificatòries territorials, emeses durant l’any per 8 televisions locals catalanes.
Més de 700 persones van assistir al Gran Teatre de la Passió de Cervera on es va celebrar la eliminatòria, la qual s’emetrà en diferit per les diferents televisions de la Xarxa Audiovisual Local. El públic, format sobretot per alumnat de 3r d’ESO dels centres participants, va animar, entusiasmat, els participants en tot moment.

Tots els participants van mostrar un nivell excel•lent a l’hora de lletrejar les paraules, cada cop més complicades, que el presentador anava anunciant; paraules de gran dificultat  i farcides de complicacions ortogràfiques com ara dièresis, accents, guionets, etc. D’entre aquests participants, la pressió no va poder vèncer Marta Altarriba, de l’Institut Jaume Callís de Vic, que es va proclamar campiona de la 4a Gran Final de Pica Lletres, amb una seguretat i un control de la llengua admirable.

Enguany el concurs compta amb el suport de la Xarxa Audiovisual Local i amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Patronat de La Passió de Cervera, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l'empresa especialitzada en esports d'aventura Lapica-Segre Mitjà, l'empresa informàtica Dr. Windows i l'Editorial Moll.

Imatges:

La classe guanyadora de l'Institut Jaume Callís de Vic


Marta Altarriba, la guanyadora


Enllaços:

4a Gran Final Nacional de Pica Lletres a COM Ràdio (minut 26)

4a Gran Final Nacional de Pica Lletres a Catalunya Ràdio (min. 10'14'')

4a Gran Final Nacional Pica Lletres al diari El Punt Avui

La 4a Gran Final del Pica Lletres a La Vanguardia

Font de la informació :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com