Euskal Telebista homenatjarā Xavier Vinader el divendres 17 d’abril

Divendres 17 d'abril, s'estrenarā a Euskal Telebista el documental produīt per Antārtida Produccions Audiovisuals "Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta", en el marc del programa "Por fin, viernes".

El programa de debat, presentat per Silvia Intxaurrondo, té prevista l’emissió del reportatge cap a les 23.45 h. D’aquesta manera, la cadena basca retrà homenatge al periodista d’investigació Xavier Vinader que ens va deixar el passat 9 d’abril.

El documental narra per primera vegada la trajectòria de Xavier Vinader, referent del periodisme d’investigació a Espanya. En primera persona, explica la cara fosca i les contradiccions de la Transició, i com es va convertir en el primer periodista exiliat i empresonat de la Democràcia Espanyola. En el documental hi participen figures rellevants d'aquest període com són Eugenio Etxebeste “Antxon” (exdirigent d’ETA), Blas Piñar (líder de Fuerza Nueva), Tasio Erkizia (militant històric del moviment abertzale i fundador d’Herri Batasuna), Txema Montero (advocat de Vinader durant el procés) i els periodistes Rafael Cid i Pepe Díaz de Cambio 16. 

Imatges:

VINADER


VINADER


VINADER


Enllaįos:

Trāiler de "Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta".

Font de la informaciķ :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com