Mireia Antoner, guanyadora del Pica Lletres 2014-2015!

La concursant gironina ha guanyat després de lletrejar correctament la paraula "eixugaparabrises"

L'alumna del Col·legi Maristes de Girona Mireia Antoner ha guanyat la 7a Gran Final Nacional del concurs lingüístic Pica Lletres, emesa per una vintena de televisions locals i pel Canal Super3. La jove s'ha imposat als seus 16 contrincants en una final plena d'emoció en què s'ha proclamat vencedora després de superar moltes rondes de lletreig.

La final, produïda des de fa tres anys per La Xarxa de Comunicació Local i TVC, s'ha celebrat al Teatre de la Passió d'Esparreguera, en una gala conduïda per Joan Dausà i que ha comptat amb l'assistència d'un miler de persones, entre estudiants i professors.

El concurs que fomenta el bon ús del català

Pica Lletres és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans.

El projecte, a més, ha comptat amb la col·laboració de 19 televisions locals, encarregades de la gravació i emissió de les diferents fases eliminatòries, amb un total de 210 programes realitzats.

Un projecte d'àmbit nacional

A la final d'Esparreguera han arribat alumnes d'arreu de Catalunya: Sant Feliu de Guíxols (Institut Sant Elm), Manlleu (Institut Antoni Pous i Argila), Vilanova i la Geltrú (Institut Dolors Mallafré i Ros), Olot (Institut Montsacopa), Ribes de Freser (Institut Joan Triadú), Girona (Col·legi Maristes), Salou (Escola Elisabeth), Reus (Col·legi Pare Manyanet), Tortosa (Col·legi Teresià), Terrassa (Escola El Cim), la Roca del Vallès (Institut La Roca del Vallès), Balaguer (Institut Ciutat de Balaguer), Institut Aubenç (Oliana), Mataró (Col·legi Maristes Valldemia), Viella (Institut d'Aran), Sant Sadurní d'Anoia (Institut Intermunicipal del Penedès) i Artés (Institut Miquel Bosch i Jover).

El programa s'ha pogut seguir pels següents canals locals: Canal Terres de l'Ebre, EL 9 TV, TV Ripollès, m1tv, TV Sant Cugat - Vallès 1 TV, TAC 12, Canal Terrassa, Canal Blau, TV Vandellòs, Olot Televisió, Televisió de Girona, Canal Taronja Central, VOTV, Lleida TV, TV Costa Brava, Pirineus TV, Vallès Visió, Cugat.cat, Canal Reus TV, RTV10 i Empordà TV.

A més, és disponible a la carta a http://www.laxarxa.com/picalletres.

Pica Lletres és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3 però el 2007 el format va fer el salt a les televisions locals. Des de fa dos anys, a més, el concurs compta amb una versió radiofònica en que participen una vintena d'emissores 

Imatges:

Mireia Antoner, guanyadora del Pica Lletres 2014-2015!


Enllaços:

7a Gran Final Nacional del Pica Lletres

Font de la informació :
Antàrtida
E-mail: info@antartida.tv
Web: www.antartida.com